1. In première: Stone E - Makkelijk Zat  Met een beetje goede wil, kan hij de vaandeldrager van Alkmaars alternatieve muziekscene worden genoemd. Of misschien ook wel zonder een beetje goede wil. Want ga maar na, de feiten liegen er niet om. Hoeveel Alkmaarders kunnen zich immers (a) labelbaas, (b) rapper en (c) frontman van Iedereen Zóôò Jotje noemen? Inderdaad, dat kan er momenteel maar één, en dat is Stone E.

  Nu Iedereen Zóôò Jotje tijdelijk in ruste is (echt gestopt lijkt de band eigenlijk nooit), combineert Stone E voornamelijk a met b. Hij is solo als rapper actief en brengt om de zoveel maanden een single uit, uiteraard via zijn eigen label. Nog niet zo lang geleden werden we al getrakteerd op de duistere tracks Bittere Frits en Slapende Stad, overigens beide gemaakt in samenwerking met ManicM.

  Vandaag gaat in première, exclusief op De Houttil: Makkelijk Zat, de nieuwste single van Stone E. Dit keer koos de rapper voor een vrolijke samenwerking met zangeres Maya Link, voor veel Alkmaarders ook geen onbekend gezicht. Zoals we van Stone E gewend zijn, gaat de release gepaard met een fraaie videoclip. En ook dit zal voor veel Alkmaarders een feest der herkenning zijn. De clip is namelijk opgenomen in de stamkroeg van Stone E: café Odeon in de Hekelstraat.

  In muzikaal opzicht verloochent Stone E zijn afkomst niet. Bart Meeuse en Geoffrey Aubert van Iedereen Zóôò Jotje hebben hun frontman bijgestaan in het maken van Makkelijk Zat. Bart is te horen op gitaar en mandoline. Geoffrey is verantwoordelijk voor de keyboardsolo. De tientallen andere verwijzingen naar heden en verleden van de Alkmaarse muziekscene gaat De Houttil niet voor je optikken. Gewoon zelf even kijken en luisteren, makkelijk zat. 


   
 2. comments powered by Disqus